Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (17) összesen

Téma: Írj nekem!

Junior Member

Írj nekem!

Ha van kérdésed hozzám vagy véleményed rólam, esetleg bármi más ami nekem, rólam szól vagy téged érdekel, érint, ide megírhatod. Lehet keményen is. Azt nem ígérem, hogy gyors leszek, de ha tudok válaszolok.

Junior Member
    Nem vettem egyáltalán támadásnak.
    Egyébként nekem nem az angol nyelv a kínlódás, hanem maga a válasz. Angolul lényegében kuka vagyok, de nem csinálok belőle problémát. Berakom a fordítóba a szöveget és lesz ami lesz. Nem büszkélkedem vele, de ettől nem jövök zavarba.
    Visszatérve az indoklásra: Az én módszereim lényegében algoritmusok. Persze mindenki módszerei azok, de ezek olyan algoritmus algoritmusok. lol x?#!w Szóval valami olyasmik, amire az ember először gondol, ha meghallja ezt a szót. Statisztika, matek, logika. Tele számokkal képletekkel gazdagon. Ebből egyszerűen nem lehet indokolni. Vagy elmagyarázom az egészet, vagy semmit sem ér. Elmagyarázni meg nagyon nem akarom. Hát ennyi, nem szépítem. Lényegében egy ilyen indoklásban úgy kellene valamit mondanom, hogy közben én nagyon próbálok mellébeszélni és nem mondani semmit.
    Nektek belőlem csak a találati arány, az átlagodds meg a többi hasonló mutató látszódik majd inkább. Ezek segítségével kell majd döntenetek. Ezeken majd azért igyekszem javítani hamarosan. Ha nem vesznek rajtam erőt a gyengeségeim, akkor sokat fogok tudni.
    És azért beszélhetünk majd a sportfogadásról érdemben is. Általánosságokban beszélve is tudok azért értelmeset mondani.
    Sajnálom ha csalódást okozok.

Senior Member nagelb avatara
    Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy egy szolgáltatást kínálsz. Ahhoz, hogy minél többen vegyék a tippjeidet szerintem nem elég pusztán az, hogy a találati arány és a ROI nagyon jó. El kell adnod a tippet, amihez tökéletes és szükséges rész az indoklás. Hozzáteszem én magamból indulok ki, és nekem fontos az, hogy ha fizetek egy tippért (mindegy hogy mennyit) akkor abban legyen tartalom. Legalább a tippadó logikája, vagy gondolatmenetének a lényege legyen világos belőle, amiért megjátszásra ajánlja a tippet. Ha ez nem tűnik ki akkor elbizonytalanodok, és nem biztos, hogy egy idő után újra megveszem a tippeket.

Junior Member
    Igen, lehet, hogy igazad van. Sajnos nem igazán tudok semmi értelmeset hozzátenni. Nem tudom mi lehetne a jó megoldás.
    Az én hozzáállásom nem túl konstruktív, az biztos. Igaz, hogy engem ez a probléma nem zavar annyira, de azért nektek tényleg nem kell ezt elfogadni és egy vállrándítással elintézni, ha úgy gondoljátok, hogy nektek ez fontos.
    Én valószínűleg azért gondolom ezt másként, mert mást látok. Van néhány barátom, akik vesznek tippeket. Méghozzá elég keményeket. Nekik a következő a fontos: az első természetesen mindig a találati arány és az átlagodds. Ez kell ahhoz, hogy egyáltalán legyen miről beszélni. Utána jön ami tulajdonképpen a legfontosabb: hogy a tipp, és ezzel együtt az oldal fake-e vagy sem. Lényegében ezen múlik minden. Ez persze itt a hatharomnál nem kérdés, aki idejár annak ez eszébe sem jut. A harmadik pedig a likviditás. Ez legalább olyan fontos, mint az odds meg a winrate, vagy talán fontosabb. Ha egy tipp nincs a kínálatban vagy csak kis összeggel tudsz rá fogadni, az ugyanúgy lerontja az eredményt mint a gyengébb oddsok. Ezekhez a tippekhez egy betűnyi indoklás sincs, és ez mégsem érdekel senkit. Csak a nyereség. Én ezért nem hiszek ebben az egész indoklásosdiban, csak a számokban. Ráadásul az indoklást nem is lehet elolvasni, csak a tipp megvásárlása után. Innentől kezdve jelentőségét veszti az egész, inkább csak aláfestés lesz nem pedig indoklás. Először kifizeti a tippet, aztán meg eldobja, ha nem tetszik neki az indoklás? Persze mindenki más és ezt el kell fogadni. Tipster és tipp, vevő és árfekvés is sokféle van. Lehet pont az félti a pénzét legjobban, aki a legkisebb tétben fogad. Lehet, hogy csak azért, mert még csak az útja elején jár, és nem kell lekezelni. Szeretne minél inkább tájékozódni, stb. Ilyen is van biztos. Lehet, hogy csak én kapaszkodok nagyon a saját véleményembe, hogy aki alapjában véve nem tud bízni, az mégis hogyan fog tippeket venni? Vagy majd felülbírál téged egy nem egzakt szempont, az indoklás alapján? Ha képes erre, mert annyira hozzáértő, miért vesz tippet? Ha nem, akkor meg miért teszi ezt? És a számok: ha olyan indoklást írok, hogy könnybe lábad a szeme, akkor is megveszi pusztán csak ez miatt, még akkor is ha rendszeresen elveszti miattam a pénzét? Vagy ha csak azt írom az indoklásba, hogy bakfitty, akkor meg nem fog a tippre fogadni hiába van 80% találatom? Nekem ez az egész csak ilyen pszichoizé. Az emberek egy része csak úgy akarja magát érezni, mint az eke szarván a légy: hogy én is szántottam. Hogy végül mégis csak ő döntött a saját pénzéről. De ezt a döntést már akkor meghozza, amikor kitalálja, hogy egyáltalán ebbe fekteti-e a pénzét vagy másba. Aki képtelen bízni az úgyis eltűnik vagy el se kezdi, akit meg csak a pénz érdekel azt le nem robbantod magadról ha jó vagy. Persze ez csak az én véleményem, és lehet, hogy rosszul gondolom, vagy túl könnyen átugrok dolgokat. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én amikor elkezdtem foglalkozni ezzel az egésszel, akkor előttem is ugyanazok a minták voltak mint mások előtt, és ugyanazon az úton is próbáltam meg elindulni én is. De nekem az nem feküdt, nem voltak különösebb eredményeim, míg másfele rengeteg lehetőséget találtam állandóan. Így szépen lassan elkanyarodtam egy olyan útra, amin kevesebben járnak. Ezt csak azért mondom, mert hát könnyen nagyszájúskodok én itt, miközben az indoklás nekem nem is a kenyerem része, mert gyakorlatilag nem tudom megoldani, és így csak a gyengeségemből született erény miatt próbálok kívül állni. Mindenesetre a más kárára azért nem akarom ezt tenni. Szóval ha lesz valami ötletem, akkor elmondom, ha meg ti találtok valami megoldást szívesen támogatom ha nektek az jó, mert nekem végül is minden jó. Bár én azt támogatnám legjobban, ha az indoklási lehetőség sokféle de egyben csak opcionális lenne.
    És elnézést kérek, hogy az előbb nem igazán a téged érdeklő részre, az angol nyelvi részre fókuszáltam, hanem csak fújtam a magamét és magamat mosdattam. Talán mégis csak jobban mellre szívtam azt, amire azt gondoltam, hogy nekem szól, és többnek vettem egy sima véleménynél.

Junior Member
    Azt gondolom bizonyos mértékig mindkét vélemény igaz, de én magam WBT véleményével azonosulok. Aki tippet vesz azért teszi,mert profitálni akar belőle és nem azért, hogy jót olvasson. /hány olyan tipp bukott az elmult időszakban amikor: "pénzügyi nehézség" , "a fél kezdő nem játszik" stb volt az indok, és ezek olvasva meggyőzőek voltak./
    Szóval 90%-os arány, 2-es odds, nix indoklás hajrá!
    Komolyra forditva a számok magukért beszélnek, a bla-bla a körités.

Idézet gordos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Azt gondolom bizonyos mértékig mindkét vélemény igaz, de én magam WBT véleményével azonosulok. Aki tippet vesz azért teszi,mert profitálni akar belőle és nem azért, hogy jót olvasson. /hány olyan tipp bukott az elmult időszakban amikor: "pénzügyi nehézség" , "a fél kezdő nem játszik" stb volt az indok, és ezek olvasva meggyőzőek voltak./
    Szóval 90%-os arány, 2-es odds, nix indoklás hajrá!
    Komolyra forditva a számok magukért beszélnek, a bla-bla a körités.
    Csak egy kérdés. Nálad ha egy tipp bejön, az az indoklástól függetlenül jó tipp? Ha pedig elszáll, akkor az az indoklástól függetlenül rossz tipp?

Junior Member
    Nem ennyire egyszerü, de inkább az a jó tipp ami bejön mint amely jól van indokolva. Vannak tippek pl. amelyek indoklásában x kezdő játékos nem lép pályára, de a valóságban csak a töredéke nem stb. A bejövő tipp mindig jó tipp, jól is néznénk ki ha a bejövő tipp lenne a rossz.

A példádnál maradva. Ha azt mondom neked, hogy x és y csapat meccsén y nyer, mert x-ből 7 kezdő játékos nem lép pályára a 11-ből, majd a meccs kezdetekor kiderül, hogy igazából csak 2 játékos hagyja ki a meccset, DE ennek ellenére y csapat nyer és bejön a tipp, akkor ez annak ellenére egy jó tipp, hogy én egy teljesen pontatlan információ alapján adtam el neked? Ezek szerint én jól dolgoztam, mert bejött a tipp? (Sarkított persze a példa, de kíváncsi vagyok, mert abból, amit írtál nekem ez jön le.)

Junior Member
    Jól értelmezted,egy dolog a lényeg a tipp lehetőleg nyerjen. Erről szól mi a vége, nem ki a jobb csapat stb.
    Persze vannak tippek amikor minden tény egy irányba húz, mégis elmegy. Ez sem lehet jó tipp mert minden a mi elképzelésünket támasztotta alá, de trének sem itélhető. Ez a játszható volt kategória csak most nem jött. /tudjuk minden tipp nem jön/

Személyednél maradva: MLB tippjeidet a fórumon szoktam megtekinteni ha kiteszed és észre veszem, hogy ott van. Itt ugye semmilyen indokolás nem szokott megjelenni és ez engem nem zavar. Figyelem az eredményeidet és ez alapján ott tartok, hogy a
    6/10-es tippjeidet megjátszom, az 5/10-ből szemezgetek. Egy csomó infót irhatnál nekem nem is tudnám hová tenni.
    Azt gondolom munkásságodat figyelve ha azt állitod egy tippre, hogy hatos /amit én ugy értelmezek már erősen játékra ajánlott/ teszem addig amig jelentős számban el nem megy az ilyen tipp.

Az is probléma -WBT is kitért rá - a tipp eladása nem konkrét információk alapján történik, azokat csak a vásárlás után tudjuk meg.
    Tehát igy nem is az adott eseményhez kötődő infók alapján vásárolunk.

Én tehát azt állitom nekem egy adott indokolás nem lényegi kérdés, sokkal fontosabb az adott tipster statisztikai adatsora.

Member
    Szerintem pedig önvisszajelzés szempontjából is fontos az indoklás. Most kezdtem a gyakornoki (Newbie) tippeket, de írok indoklást, mert gyakorolni akarom, hátha egyszer eljutok addig a szintig, hogy olvassák a tippjeimet. Volt már olyan tipp, aminél az indoklás megfogalmazása közben jöttem rá, hogy ez igazából csak érzelmi tipp, és nem tudom megmagyarázni, innen tudtam, hogy nem kell megrakni.

Ugyanebből a szempontból nekem is fontos mások indoklása. Akarom tudni, hogy valaki azért rakja a BL-döntőn a Barcelona -1-et, mert van valami olyan infója, ami nekem nincs, vagy csak simán otthon a Messi posztert nyálazza össze minden este.

Annak se örülnék, ha éjjel 2-kor érkező tipp indoklása az lenne, hogy "rojiergheijor", mert valaki úgy döntött, hogy túl hosszú a sor a kocsmában a pultig, és addig a telefonján feldob egy tippet. És NEM, az a tipp sosem lesz jó, akkor sem ha 16-szoros az odds, és mégis bejön.

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •